Mus truskawkowy

0 (0 ocen)

  • 3 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny mus truskawkowy idealny do różnych placuszków, naleśników, racuchów lub do innych deserów.

  • 3 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dag. truskawek
    3 łyżki cukru

Mus truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mus truskawkowy 1. Truskawki myjemy i odsączamy z wody na sitku. Truskawki pozbawiamy szypułek a następnie kroimy w kosteczkę. Pokrojone truskawki przekładamy do kielicha blendera i dosypujemy cukier. Miksujemy tak długo aż uzyskamy gładką konsystencję. Gotowy mus truskawkowy przelewamy do innego naczynia. Podajemy schłodzony lub podgrzany.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy