Muszkatałowe rybki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Ryba w takiej wersji to samo zdrowie i rozkosz dla naszego podniebienia. Jest delikatna w smaku i wspaniale pasuje jako postne danie obiadowe.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 duże filety z dowolnej ryby
    sok z cytryny
    1/2 szklanki mleka
    jajko
    mąka
    gałka muszkatałowa
    sól
    pieprz
    masło klarowane

Muszkatałowe rybki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rozmroź jeśli są zamrożone, przekrój w połowie. Skrop
    sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Odstaw na pół godziny.
    Następnie zmiksuj jajko na puszystą masę, dodaj odrobinę gałki
    muszkatałowej, mleko oraz tyle mąki aby powstało dośċ gęste ciasto.
    Kawałki ryby maczaj w cieście i kładź na rozgrzane masło. Smaż na
    rumiano z obu stron.

Komentarze

Podobne przepisy