Nadziewana polędwiczka

0 (0 ocen)

Pyszny obiadek ;-)

Składniki:

  • 1 większa polędwiczka wieprzowa
    4-5 pieczarek marynowanich
    1\2 małej papryki czerwonej
    5-6 grubszych plastrów sera żółtego
    sól ,pieprz,wegeta,papryka słodka

Nadziewana polędwiczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwicę nakroić wzdłuż na pół, rozłożyć i rozklepać na cienki płat ,posypać przyprawami z obu stron.
    Na rozklepanym płacie mięsa poukładać wzdłuż ser,paski papryki,pieczarki (połówki)
    Zwinąć w roladę, owinąć nitką , smażyć na maśle z każdej strony na złoty kolor.
    Podsmażoną polędwice wstawić do piekarnika Piec ok. 35 - 40 minut w temperaturze ok. 150 stopni.

Komentarze

Podobne przepisy