Polędwiczka nadziewana pieczarkami, szynką i ogorkiem konserwowym

0 (0 ocen)

Poledwica jest pysznym mieskiem,ktore mozna przygotowac na wiele sposobow,nadziewana jest po prostu pyszna.

Składniki:

  • 1 duza poledwiczka wieprzowa
    50 gr szynki
    100 gr pieczarek
    1 duzy ogorek konserwowy
    marchewka
    seler naciowy
    olej do smazenia
    sol,pieprz
    bulion warzywny(szklanka)

Polędwiczka nadziewana pieczarkami, szynką i ogorkiem konserwowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Poledwiczke rozcinamy wzdluz(nie do konca) na jeden duzy plat,lekko rozbijamy,posypujemy sola i pieprzem.
    Pieczarki kroimy na plastry i dusimy na oleju okolo 15' i gotowe wykladamy na plat poledwiczki,kolejno plastry ogorka konserwowego a na koncu plastry szynki,zwijamy w rolade i spinamy wykalaczkami,obsmazamy z wszystkich stron,dodajemy marchewke i seler naciowy pokrojony na drobne kawalki i dusimy pod przykryciem na malym ogniu podlewajac bulionem warzywnym okolo 30'

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy