Nadziewane bułeczki

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Z 10 bułeczek scinamy czapeczki i wyciągamy środki wkladamy do miski i zalewamy wodą na 5 minut , mięso przyprawiamy solą i pieprzem dodajemy bulke oczywiscie po odlaniu wody do mięsa i mieszamy gdy mięso jest gotowe wkladamy na patelnie i podsmazamy gdy mięso jest juz gotowe bierzemy buleczki kladziemy po plasterku pomidora i troche kukurydzy i napychamy mięsem posypujemy serem i nakrywamy czapeczki piekarnik nagrzac do 180 stopni i wkładamy bułeczki na okolo 5-7 minut az ser się rostopi

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 bułeczek.
    0.5kg mięsa mielonego
    2pomidory
    Mala kukurydza
    150 g sera zółtego
    Przyprawy pieprz i sól

Nadziewane bułeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jemy 1. Z 10 bułeczek scinamy czapeczki i wyciągamy środki wkladamy do miski i zalewamy wodą na 5 minut , mięso przyprawiamy solą i pieprzem dodajemy bulke oczywiscie po odlaniu wody do mięsa i mieszamy gdy mięso jest gotowe wkladamy na patelnie i podsmazamy gdy mięso jest juz gotowe bierzemy buleczki kladziemy po plasterku pomidora i troche kukurydzy i napychamy mięsem posypujemy serem i nakrywamy czapeczki piekarnik nagrzac do 180 stopni i wkładamy bułeczki na okolo 5-7 minut az ser się rostopi

Porady

Wykonianie jest proste ale naprawde dobre nawet dla dzieci

Komentarze

Podobne przepisy