Nadziewane bułeczki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealne na jesienne pochmurne dni,smakowite i bogate w smaki nadziewane bułeczki

  • 30 min

Składniki:

  • Kajzerki ( ilość zależne od chęci )
    1 kg pieczarek
    Świeża bazylia
    Sól
    Pieprz
    Papryka ostra
    Zioła prowansalskie

Nadziewane bułeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozpoczniemy od krojenia pieczarek,ważne ty,aby pokroić je drobno biorąc pod uwagę ich kurczenie się. Na odrobinie margaryny smażymy je dodając sól,pieprz, ostrą paprykę i zioła prowansalskie i mieszamy co jakiś czas .
    Gdy pieczareczki się smażą bierzemy w łapki bułeczki,odkrawamy delikatnie czubeczek.. i żłopiemy,wyciągamy miąższ i kładziemy obok na talerzyku.
    Nasze pieczarki wyciągamy i mieszamy je z miąższem z bułek dokładnie.
    Nadziewamy nasze bułeczki farszem i na szczyt kładziemy listek bazylii

Komentarze

Podobne przepisy