Nadziewane bułeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Ciasto: Mąkę mieszamy z pozostałymi składnikami,wyrabiamy ciasto odstawiamy na 20 minut
2.Farsz: Kapustę kiszoną drobno siekamy,zalewamy i gotujemy do miękkości,mięso mielone mieszamy z 2 łyżkami musztardy smażymy wraz z cebulą posiekaną w drobną kostkę doprawiamy.Pieczarki kroimy w kostkę podsmażamy.Kapustę odcedzić,wymieszać razem z mięsem i pieczarkami doprawić solą,pieprzem i vegetą.
3. Ciasto rozwałkowujemy,wycinamy średniej wielkości kółka, smarujemy serkiem topionym kładziemy farsz i posypujemy żółtym serem,następnie składamy w kopertę,posypujemy serem i ziołami prowansalskimi.
4.Blaszkę smarujemy tłuszczem,układamy bułeczki i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika.Pieczemy w 180 stopniach około 15 minut.
Komentarze