Nadziewane bułeczki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Doskonała przekąska na ciepło i zimno

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto:
    - 2 szklanki mąki
    - drożdże
    - łyżka soli
    - łyżka oleju
    - łyżka cukru
    - ciepła woda
    Farsz:
    - 50 dag mięsa mielonego
    - 40 dag pieczarek
    - 50 dag kapusty kiszonej
    - 30 dag żółtego sera startego
    - 2 średnie cebule
    - 2 łyżki musztardy
    - 1 serek topiony śmietankowy
    - zioła prowansalskie
    - vegeta
    - sól,pieprz

Nadziewane bułeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Ciasto: Mąkę mieszamy z pozostałymi składnikami,wyrabiamy ciasto odstawiamy na 20 minut
    2.Farsz: Kapustę kiszoną drobno siekamy,zalewamy i gotujemy do miękkości,mięso mielone mieszamy z 2 łyżkami musztardy smażymy wraz z cebulą posiekaną w drobną kostkę doprawiamy.Pieczarki kroimy w kostkę podsmażamy.Kapustę odcedzić,wymieszać razem z mięsem i pieczarkami doprawić solą,pieprzem i vegetą.
    3. Ciasto rozwałkowujemy,wycinamy średniej wielkości kółka, smarujemy serkiem topionym kładziemy farsz i posypujemy żółtym serem,następnie składamy w kopertę,posypujemy serem i ziołami prowansalskimi.
    4.Blaszkę smarujemy tłuszczem,układamy bułeczki i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika.Pieczemy w 180 stopniach około 15 minut.
  • 2. Gotowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy