Nadziewane cukinie

0 (0 ocen)

  • 30 min

Niesamowicie szybkie danie,smaczne,pomysłowe. Na pewno zaskoczy domowników.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 żółte cukinie
    1 kg pieczarek
    2 kg mięsa rosołowego
    1 papryka
    6 dużych cebul
    1 gałązka mięty
    Zioła prowansalskie
    przyprawa do kurczaka
    sól
    pieprz
    imbir
    1 goździk.
    2 ząbki czosnku

Nadziewane cukinie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie przekroić wzdłuż,wyjąć miąższ i położyć na brytfance.
    Mięso zmielić razem z cebulą połową papryki,pieczarkami wcześniej zostawiając 2 na wierzch,goździkiem i czosnkiem
    Do zmielonego mięsa dodać jajko i przyprawy : sól,pieprz,zioła p,szczyptę imbiru,przyprawę do kurczaka i wymieszać,aby składniki zaprzyjaźniły się ze sobą.
    Cukinie nadziać mięsem i na wierzch dać posiekaną miętę,troszkę pieczarek oraz paprykę.
    Do piekarnika na 200 stopni,a później zmniejszyć do 180. Piec przez 30 min na termoobiegu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy