Nadziewane oscypkiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 25 min

To moja popisowa potrawa. Znajomi ją chwalą, bo jest bardzo smaczna, zdrowa i oryginalna.

  • 25 min

Składniki:

  • ● 8 pomidorów
    ● 10 dag oscypka
    ● cebula
    ● 2 ząbki czosnku
    ● po gałązce oregano i tymianku
    ● 2 gałązki natki pietruszki
    ● jajko
    ● łyżka bułki tartej
    ● 2 łyżki oliwy
    ● sól
    ● pieprz

Nadziewane oscypkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory myjemy, ścinamy
    wierzchy i wydrążamy miąższ.
    Tymianek, oregano i natkę myjemy
    i siekamy. Cebulę i czosnek
    obieramy i kroimy w kostkę. Ser rozdrabniamy, mieszamy
    z tymiankiem, oregano i natką.
    Dodajemy jajko, cebulę, czosnek
    i bułkę tartą. Doprawiamy.
  • 2. Pomidory napełniamy farszem.
    Wkładamy do nasmarowanego
    oliwą naczynia żaroodpornego
    i skrapiamy oliwą.
    Zapiekamy ok. 30 minut w temperaturze
    170 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2010

Komentarze

Podobne przepisy