Nadziewane piersi

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mój brat Kamil nie przepada za zwykłymi kotletami, a te nadziewane bardzo lubi, poza tym są one bardzo szybkie i tanie.

Składniki:

  • ● 1/2 kg piersi z kurczaka
    ● 5-6 pieczarek
    ● kilka plasterków żółtego sera
    ● sól, pieprz
    ● Delikat do mięs

Nadziewane piersi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso dokładnie myjemy
    i osuszamy. Dzielimy pierś
    i rozbijamy na cieniutkie plastry.
    Solimy, pieprzymy i posypujemy
    przyprawą Delikat.
  • 2. Pieczarki myjemy, obieramy,
    kroimy w plasterki i podsmażamy
    na maśle.
  • 3. Na każdy plasterek piersi
    z kurczaka nakładamy łyżkę
    pieczarek i plasterek żółtego
    sera. Zwijamy i smażymy na
    oleju z obu stron około 10 minut.
    Podajemy z ziemniakami
    puree i surówką z kiszonej
    kapusty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2008

Komentarze

Podobne przepisy