Nadziewane pomidorki na ostro

0 (0 ocen)

  • 35 min

Super pomysł na przystawkę

  • 35 min

Składniki:

  • - 4 pomidory
    - 100g twarożku tłustego
    - papryczka pepperoni
    - sól, pieprz
    - łyżka oleju do przesmażenia mięsa
    - 200g mięsa mielonego
    -klika pasków ciasta francuskiego(jeżeli chcemy uzyskać coś chrupiącego)

Nadziewane pomidorki na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mięso smażymy na patelni i przestudzamy
  • 2. Wydrążamy pomidory, uważając żeby ich nie przeciąć. pomidory blendujemy i mieszamy z twarożkiem. Papryczkę siekamy na drobne kawałki i dodajemy do masy. doprawiamy solą i odrobiną pieprzu.
  • 3. Wsadzamy do pustych pomidorów na przemian mięso i krem, przykrywamy "czapeczką" pomidora i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180st na około około 15minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy