Nadziewane pomidory

0 (0 ocen)

Szybko i smacznie.

Składniki:

  • 4 pomidory

    150 g twarogu
    1 łyżka śmietany
    pół pęczka szczypiorku
    1 pomidor
    1 łyżeczka czarnuszki
    sól do smaku

Nadziewane pomidory - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg wymieszać ze śmietaną. Dodać posiekany szczypiorek, czarnuszkę i sól.
  • 2. Jednego pomidora sparzyć, obrać ze skórki, odrzucić środek z nasionami i pokroić w kostkę. Dodać do sera i wymieszać.
  • 3. Pomidory umyć, odciąć czapeczki ( można ozdobnie) i wydrążyć środki z nasionami. W puste miejsce włożyć nadzienie i przykryć odciętą częścią pomidora.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy