Pomidory nadziewane

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pomidory nadziewane to propozycja dla osób ceniących i otwartych na nowości, nie bojących się wyzwań.

  • 30 min

Składniki:

  • 7 średnich pomidorów
    200g sera twarogowego półtłustego
    2 op. makreli w sosie roślinnym (użyłam firmy Łosoś Ustka)
    2 średnie ogórki kiszone
    2 łyżki sosu chili
    1 średnia cebula
    sól
    pieprz

    Do dekoracji :

    koperek
    natka pietruszki


Pomidory nadziewane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory myjemy, osuszamy i odcinamy ok.7mm część od strony ogonka.
    Wydrążamy środki.
    W środek każdego pomidorka sypiemy sól i odrobinę pieprzu.
    Odstawiamy, by puściły wodę.
    Makrelę odsączamy na sitku.
    W misce łączymy ser z makrelą i sosem chili.
    Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
    Ogórki kroimy w kostkę.
    Cebulę i ogórki dodajemy do całości.
    Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
    Przygotowanym farszem nadziewamy pomidory.
    Dekorujemy natką pietruszki i koperkiem.
    Schładzamy w lodówce.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy