Nadziewane roladki schabowe

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Roladki Idealne na obiad jak również na różne uroczystości.

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 plastrów schabu
    brokuł
    2 jajka ugotowane na twardo
    papryka czerwona
    ser mozzarella starty
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
    mąka do panierki
    bułka do panierki
    2 jajka

Nadziewane roladki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozbijamy każdy kotlet schabu. Posypujemy solą i pieprzem.
  • 2. Robimy farsz: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i drobno siekamy, przekładamy do miseczki.
  • 3. Paprykę drobno kroimy i dodajemy do jajek.
  • 4. Brokuł gotujemy w osolonej wodzie, studzimy drobno kroimy i dodajemy do jajek.
  • 5. Wszystkie składniki mieszając łączymy ze startym serem.
  • 6. Gotowy farsz nakładamy na środek każdego kawałka mięsa i zwijamy w roladki.
  • 7. Tak przygotowane roladki panierujemy w mące, roztrzepanym jajku, następnie w bułce tartej.
  • 8. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy