Nadziewany chlebek z twarożkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Przepisu nauczyła mnie moja mama. Cała rodzina zajada się tym chlebkiem.

  • 30 min

Składniki:

  • 12 łyżeczek żelatyny (płaskich), 500 g chudego twarogu, 200 g twarożku śmietankowego, 4 łyżki posiekanej zieleniny, sól, pieprz, 2 szalotki lub cebule sałatkowe, 100 g szynki, 100 g ogórków konserwowych, 500 g białego chleba

Nadziewany chlebek z twarożkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg, twarożek, rozpuszczoną żelatynę razem mieszamy.
    Cebulę, szynkę i ogórki kroimy w drobną kostkę, dodajemy do masy i doprawiamy do smaku.
    Wydrążony wcześniej chlebek napełniamy masą, owijamy w folię i na 6 godzin wstawiamy do lodówki.

Porady

Czasami zamiast ogórków dodaję także paprykę, a w okresie letnim wykorzystuję świeże warzywa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy