1 opakowanie dowolnych mrożonych warzyw
150 g sera feta
125 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
5 jajek
125 ml mleka
75 ml gazowanej wody
sól, pieprz
Naleśnik z piekarnika z fetą i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy go olejem i wstawiamy na kilka minut do piekarnika, aby blacha się nagrzała.
2.Mrożonkę rozmrażamy w ciepłej wodzie i dobrze odsączamy z wody.
Jajka, mleko, wodę gazowaną, mąkę i proszek dokładnie mieszamy, dodajemy odrobinę soli i pieprzu do smaku. Ciasto wylewamy na rozgrzaną blachę. posypujemy warzywami i serem feta. Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 stopni.
3.Naleśnik po wyjęciu z pieca zwijamy wzdłuż dłuższego boku w roladę, możemy pomóc sobie papierem do pieczenia. Serwujemy z sosem czosnkowym.
Komentarze