Naleśniki dyniowe z musem mlecznym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mleko kokosowe łączymy z cukrem miskerem na dużych obrotach. Odstawiamy do lodówki na noc.
Rozbijamy jajka, dodajemy cukier i ubijamy. Następnie dolewany mleka i łączymy dokładnie
Trzepaczką. Dodajemy mąkę i puree z dyni. Łaczymy do uzyskania jednolitej konsystencji.Dolewany łyżeczkę oleju i mieszamy. Smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni. Jeśli przywierają można dodać więcej oleju lub natłuścić nim patelnię.
Truskawki rozmrażamy,blendujemy i dodajemy łyżke cukru i smażymy około 15 minut,aż się rozsmaża.
Mus wyjmyjemy z lodówki i mieszamy łyżką lub mikserem.Wystudzone naleśniki przekładamy musem. Można naleśnik przekroić na pół, następnie zwinąc w rurkę ,spiąc wykałaczką i wycisnąc mus rękawem do zdobienia ciast. Wtedy sa bardziej uroczyste.Całosc oblewamy musem truskawkowym.
Komentarze