NALEŚNIKI DYNIOWE Z MUSEM MLECZNYM

0 (0 ocen)

  • 50 min

Nie za słodki deser dla dzieci bajeczny i smaczny

  • 50 min

Składniki:

  • Naleśnik:
    200gram mąki pszennej
    4łyżeczki cukru
    1,5szklanki mleka
    szklanka puree z dyni
    2 jajka
    Łyżeczka oleju
    Mus:
    1puszka mleka kokosowego
    3łyżki cukru lub ksylitolu
    Mrożone truskawki

Naleśniki dyniowe z musem mlecznym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko kokosowe łączymy z cukrem miskerem na dużych obrotach. Odstawiamy do lodówki na noc.
    Rozbijamy jajka, dodajemy cukier i ubijamy. Następnie dolewany mleka i łączymy dokładnie
    Trzepaczką. Dodajemy mąkę i puree z dyni. Łaczymy do uzyskania jednolitej konsystencji.Dolewany łyżeczkę oleju i mieszamy. Smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni. Jeśli przywierają można dodać więcej oleju lub natłuścić nim patelnię.
    Truskawki rozmrażamy,blendujemy i dodajemy łyżke cukru i smażymy około 15 minut,aż się rozsmaża.
    Mus wyjmyjemy z lodówki i mieszamy łyżką lub mikserem.Wystudzone naleśniki przekładamy musem. Można naleśnik przekroić na pół, następnie zwinąc w rurkę ,spiąc wykałaczką i wycisnąc mus rękawem do zdobienia ciast. Wtedy sa bardziej uroczyste.Całosc oblewamy musem truskawkowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy