Naleśniki kokosowe z bananami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto miksujemy na gładką masę i odstawiamy na pół godziny do odpoczęcia. W tym czasie przygotowujemy polewę.Wlewamy wodę do rondelka i wrzucamy połamaną w kostki czekoladę. Podgrzewamy na małym ogniu aż czekolada się rozpuści ciągle mieszając. Na patelni bez tłuszczu smażymy naleśniki. Robimy nadzienie.Myjemy cytrynę i wyciskamy z niej sok.Banany obieramy i kroimy w grubsze plastry.Na patelni rozgrzewamy masło,dodajemy pokrojone banany i cukier puder.Smażymy aż zbrązowieją. Dodajemy sok z cytryny i dokładnie mieszamy. Wykładamy nadzienie na naleśniki, zwijamy w rulon,polewamy czekoladą i posypujemy wiórkami kokosowymi.
Komentarze