Naleśniki meksykańskie

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Te naleśniki są naprawdę przepyszne

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - CIASTO mąka: 1 szklanka
    - mleko: 0.5 szklanki
    - jajka: 2 sztuki
    - woda niecałe: 0.5 szklanki
    - sól: 1 szczypta
    - tłuszcz do smażenia naleśników, smalec: 1 sztuka
    - FARSZ mięso mielone: 250 gramów
    - słoiczek koncentrat pomidorowy: 1 sztuka
    - majonez: 4 łyżki
    - keczup do polania naleśników: 4 łyżki
    - sól i pieprz ( do smaku): 1 szczypta
    - wegeta: 1 szczypta
    - przyprawa do gyrosa: 0.5 sztuki
    - kapusta pekińska: 0.5 sztuki

Naleśniki meksykańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. NALEŚNIKI

    Z mąki, jajek, mleka, wody, soli robimy ciasto naleśnikowe.
    Na rozgrzanym tłuszczu smażymy grubsze naleśniki.
  • 2. FARSZ

    Mięso mielone smażymy na wolnym ogniu przez 20 minut.
    Pod koniec smażenia dodajemy koncentrat pomidorowy, pieprz, sól, przyprawę gyros, wegetę.
    Jak dodamy przyprawy, mieszając dusimy jeszcze trochę na wolnym ogniu.
    Gdy farsz jest bardzo gęsty, dolewamy odrobinę wrzącej wody, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
    Na gorące pół naleśnika, nakładam farsz, składam naleśnik na pół.
    Naleśniki smaruję majonezem, posypuję grubo kapustą pekińską i polewam je keczupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy