Naleśniki meksykańskie

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Gdy nie miałam pomysłu na obiad wymyśliłam te oto naleśniki.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka: 25 dekagramów
    - mleko: 1 szklanka
    - woda: 1 szklanka
    - mięso mielone z łopatki: 50 dekagramów
    - kukurydza: 0.5 puszki
    - czerwona fasola: 0.5 puszki
    - papryka czerwona: 0.5 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - pikantny sos chilli lub tabasco: 2 łyżeczki
    - zioła prowansalskie: 1 łyżeczka
    - jajka: 2 sztuki
    - sól: 0.5 łyżeczki

Naleśniki meksykańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, mleka, wody, jajek i soli przygotować ciasto naleśnikowe i odstawić na 30 min.
  • 2. Cebulę posiekać, podsmażyć, dodać mięso mielone. Smażyć ok 15 min. Dodać kukurydzę, fasolę i pokrojoną w kostkę paprykę. Wymieszać i doprawić sosem chilli, ziołami, solą i pieprzem.
  • 3. Naleśniki smażyć, nałożyć ciepły farsz i złożyć w rożek. Podawać posypane zieleniną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy