Naleśniki po włosku i z pieczarkami

0 (0 ocen)

To efekt moich naleśnikowych wariacji.

Składniki:

  • Na ciasto:
    2 szklanki mąki
    2 jajka
    1 szklanka wody
    1 szklanka mleka
    sól do smaku
    tłuszcz do smażenia ( ewentualnie)

    Nadzienie:
    pomidorki koktajlowe
    ser mozzarella
    bazylia
    szczypiorek
    serek czosnkowy do smarowania
    oliwki
    puszka pieczarek w soli
    1 łyżka masła
    1 cebula
    keczup
    ser żółty

Naleśniki po włosku i z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto łączymy i mieszamy na gładką masę, następnie smażymy na rozgrzanej patelni kolejne naleśniki.
  • Przygotowywanie nadzienia 2. Cebulę siekamy i szklimy na maśle, na złoty kolor. Po chwili dodajemy pieczarki i także je leciutko rumienimy.
  • Nadziewanie naleśników 3. Usmażone naleśniki dzielimy na połowę. Pierwszą część smarujemy serkiem czosnkowym i wykładamy pomidorki w plastrach, szczypiorek, bazylię, mozzarellę oraz oliwki. Rolujemy.
    Drugą część smarujemy keczupem i wykładamy pieczarki z żółtym serem, także rolujemy.

Komentarze

Podobne przepisy