Placuszki z ciasta naleśnikowego nadziewane serkiem ziołowym oraz łososiem wedzonym to bardzo pyszna przekaska na deserek lub jako dodatek do zimnej płyty gdy dostaniemy gosci.
1 godz. 30 min
Składniki:
Ciasto naleśnikowe -- 250 gr mąki ,1 łyżeczka soli ,4 jajka ,400 ml mleka.100 gr masła lub margaryny do smażenia.300 gr łososia wedzonego,200 gr świeżego serka ziołowego, 1 peczek szczypiorku,2 łyżki oleju .kawałek pora,
Naleśniki serowo - łososiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wymieszac mąke,jajka,sóli mleko na gładkie ciasto mikserem i odstawic na 40 min .patelnie rozgrzac i roztopic troszke masła ,wlac troche ciasta i usmażyc z obu stron cieńkie naleśniki.Piec do zużycia całego ciasta. Farsz- por pokroic w prążki i podsmażyc na oleju,dodac pokrojony szczypiorek i ostudzic ,Do ostudzonego pora dodac serek i delikatnie wymieszac .takim farszem posmarowac nalesniki , na serek nałożyc wedzonego łososia i ścisle zwinac.Pokroic na plastry o grubości 2 lub 3 cm.
Komentarze