Naleśniki wiosenne

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Obiad na szybko, kolorowy i zdrowy. Naleśniki z warzywami i serem feta, posypane kiełkami rzodkiewki z własnej hodowli ;) Polecam:)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • naleśniki: 2 jaja
    szklanka mąki
    3/4 szklanki mleka
    3/4 szklanki wody gazowanej
    sól, olej do smażenia
    wiosenne nadzienie:
    3 pomidory
    3 kiszone ogórki
    pół opakowania sera typu feta
    pęczek szczypiorku
    opcjonalnie: duża garść kiełków
    pieprz, sól do smaku

Naleśniki wiosenne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Naleśniki wiosenne 1. Usmażyć naleśniki.
    Pomidory, kiszone ogórki i ser feta pokroić w kostkę. Szczypiorek posiekać. Cały farsz wymieszać, doprawić pieprzem, ewentualnie szczyptą soli. Rozkładać na połowie naleśnika, przykryć i posypać obficie kiełkami. Proste ale przepyszne.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy