NALEŚNIKI Z BUDYNIEM I SOSEM TOFFI

0 (0 ocen)

Do tego obowiązkowo "kakałko"

Składniki:

  • ciasto naleśnikowe:
    1½ szklanki mąki
    1 szklanka mleka
    2 jaja
    1 cukier waniliowy
    2 łyżki oleju

    dodatkowo:
    1 budyń waniliowy
    sos toffi lub ulubiony dżem
    olej do smażenia

Naleśniki z budyniem i sosem toffi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • naleśniki z budyniem i sosem toffi 1. Składniki na ciasto miksujemy i odstawiamy. Gotujemy budyń według instrukcji na opakowaniu (ja dodaję odrobinę więcej mleka aby budyń lepiej się smarował). Na rozgrzanym oleju smażymy naleśniki, smarujemy budyniem i zwijamy w rulonik. Polewamy sosem toffi lub smarujemy dżemem. Najlepiej smakują na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy