Naleśniki z musem malinowym

0 (0 ocen)

  • 20 min

Przepyszne naleśniki z letnimi malinami

  • 20 min

Składniki:

  • naleśniki:
    2 szklanki mleka
    1 i 1/4 szklanki mąki
    jajko
    2 łyżki oleju
    2 łyżki cukru

    400 g malin
    2 łyżki cukru pudru
    łyżka soku z cytryny

    serek homogenizowany
    świeża mięta

Naleśniki z musem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na naleśniki zmiksować ze sobą dokładnie.
    Zostawić ciasto, aby odpoczęło na 30 minut.
    Maliny zmiksować przy użyciu blendera z dodatkiem cukru pudru i soku z cytryny, a następnie przetrzeć przez sito w celu pozbycia się pesteczek.
    Mus malinowy włożyć do lodówki.
    Na rozgrzanej patelni można rozsmarować niewielką ilość oleju, a następnie wylać na nią chochelkę ciasta, tak by równo pokryła całą patelnię.
    Smażyć naleśniki z dwóch stron do lekkiego zrumienienia - my lubimy bardzo jasne.
    Gotowe naleśniki przełożyć na talerz i podawać polane musem malinowym z kleksem z serka homogenizowanego oraz ozdobić miętą.

Komentarze

Podobne przepisy