Nalesniki z pieca

0 (0 ocen)

  • 45 min

Zatytulowalam je dosc ogolnikowo,bo tak na prawde mozemy faszerowac je tym co mamy pod reka ,a wyjda z pieca takie,ze palce lizac.

  • 45 min

Składniki:

  • Ciasto
    .2 jajka
    .2 szklanki maki
    .1 szklanka mleka
    .1/2 szklanki wody mineralnej
    .szczypta soli
    .2 lyzki oleju

    Farsz.
    .300 gr szpinaku
    .400 gr ricotty
    .sol i pieprz

    Ponadto
    .1 szklanka beszamelu
    .1 szklanka sosu pomidorowego
    .1/2 szklanki parmezanu
    .1/2 szklanki startego zoltego sera
    .2 lyzki masla
    .sol i pieprz

Nalesniki z pieca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych skladnikow zaczyniamy ciasto i smazymy nalesniki.
  • 2. Liscie szpinaku oczyszczamy ,pluczemy i dusimy na niewielkiej ilosci masla-studzimy
  • 3. Przekladamy ricotte do miseczki,dodajemy szpinak,przyprawiamy do smaku i dokladnie mieszamy.
  • 4. Porcje masy szpinakowo-serowej nakladamy na nalesnik i zawijamy go.
  • 5. Zapiekamy w piecu nagrzanym do 220st.C przez 10,15 min.
    Smacznego!
  • 6. Forme zaroodporna smarujemy maslem,ukladamy nalesniki ,polewamy beszamelem,potem sosem pomidorowym i na koniec posypujemy parmezanem i serem zoltym a takze odrobina soli i pieprzu.

Komentarze

Podobne przepisy