Naleśniki z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Do mąki dodajemy jajka, wodę, mleko, olej i przyprawy. Mieszamy na jednolite ciasto (dobrze wymieszać). Z ciasta smażymy cieniutkie naleśniki.
2.Farsz: Do miski wrzucamy tuńczyka i rozgniatamy widelcem, dodajemy 3 łyżki majonezu. Do masy wrzucamy cebulę i pomidora pokrojonego w drobną kostkę. Dorzucamy pół puszki kukurydzy i przyprawiamy solą i pieprzem.
Sos: 3 łyżki majonezy mieszamy z 3 łyżkami ketchupu.
3. Naleśniki smarujemy farszem ( połowę naleśnika) i składamy w trójkąciki. Następnie podsmażamy z obu stron przez minutę. Smarujemy sosem.
Porady
Naleśniki można przyozdobić pomidorkami lub ogórkami.
Komentarze