Naleśniki z tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybki i łatwy sposób na obiad a przy tym bardzo pyszny. Znika w 5 minut!

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    2 szklanki mąki pszennej
    2 jajka
    1,5 szklanki mleka
    mniejsze 1/2 szklanki oleju
    1.5 szklanki wody gazowanej
    szczypta soli i pieprzu

    Farsz:
    puszka tuńczyka w kawałkach
    1 duża cebula
    1 pomidor
    puszka kukurydzy
    majonez
    ketchup
    sól
    pieprz

Naleśniki z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0tw5i8b 1. 1.Do mąki dodajemy jajka, wodę, mleko, olej i przyprawy. Mieszamy na jednolite ciasto (dobrze wymieszać). Z ciasta smażymy cieniutkie naleśniki.

    2.Farsz: Do miski wrzucamy tuńczyka i rozgniatamy widelcem, dodajemy 3 łyżki majonezu. Do masy wrzucamy cebulę i pomidora pokrojonego w drobną kostkę. Dorzucamy pół puszki kukurydzy i przyprawiamy solą i pieprzem.
    Sos: 3 łyżki majonezy mieszamy z 3 łyżkami ketchupu.

    3. Naleśniki smarujemy farszem ( połowę naleśnika) i składamy w trójkąciki. Następnie podsmażamy z obu stron przez minutę. Smarujemy sosem.

Porady

Naleśniki można przyozdobić pomidorkami lub ogórkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy