Naleśniki ze szpinakiem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

W kuchni spędzam dużo czasu. Dania typu „kotlety schabowe z ziemniakami” to u mnie rzadkość.

Składniki:

  • ● 1/2 kg rozdrobnionego mrożonego szpinaku
    ● pojedynczy filet z kurczaka
    ● łyżka oleju
    ● starty żółty ser (może również być parmezan)
    ● przyprawy: sól, pieprz, przyprawa uniwersalna, szczypta curry
    ● 4-5 ząbków czosnku
    ● 50 ml śmietany 18-proc. do zup i sosów
    ● 2 pomidory
    ● mąka, mleko, woda i jajko oraz szczypta soli na ciasto naleśnikowe

Naleśniki ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Robimy ciasto i smażymy
    zwykłe naleśniki.
  • 2. Pokrojony w kostkę filet smażymy
    na oleju. Dodajemy rozmrożony
    szpinak, przyprawy
    i dusimy ok. 20 minut.
  • 3. Do masy wciskamy czosnek.
    Wlewamy śmietanę, dokładnie
    mieszamy.
  • 4. Farsz nakładamy na naleśniki,
    zwijamy i posypujemy żółtym
    serem. Dekorujemy pokrojonym
    pomidorem (pomidor bardzo
    pasuje do tego dania).

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2008

Komentarze

Podobne przepisy