Naleśniki ze szpinakiem z nutą czosnku. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Majonez, jogurt mieszamy z roztartym czosnkiem. Wstawiamy do lodówki.
2.Mleko lekko podgrzewamy, mieszamy z mąką, jajami, proszkiem do pieczenia na jednolitą masę, Lekko solimy.
Smażymy naleśniki.
3.Na patelni lub w niedużym rondlu roztapiamy masło, dodajemy szpinak, solimy. szpinak podsmaża się na małym ogniu około 15 minut.
Jajko mieszamy ze śmietaną, wlewamy na patelnie, mieszamy. Wyciskamy czosnek (ilość ząbków wedle uznania i smaku). Mieszamy. Smażymy jeszcze około 2 minut.
4.usmażone naleśniki smarujemy masą szpinakową i polewamy sosem czosnkowym.
Porady
Jeśli szpinak jest za rzadki, to można podsypać mąką i smażyć przez około 3-5 minut.
Komentarze