Naleśnikowe mazurki na ostro

0 (0 ocen)

Można je podawać przez cały rok, a zwłaszcza w okresie wielkanocnym.

Składniki:

  • Ciasto:

    - 1/4 kg mąki pszennej,
    - 3/4 szklanki mleka
    - 0,5 szklanki wody,
    - 1 jajko,
    - Szczypta soli

    Nadzienie:
    - Około 15 plasterków szynki,
    - Około 15 plasterków sera żółtego,
    - Papryka konserwowa,
    - Kukurydza,
    - Por,
    - Czerwony groszek

Naleśnikowe mazurki na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Naleśnikowe mazurki 1. Ciasto:Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misce i miksujemy .Ciasto powinno mieć konsystencję rzadszej śmietany. Jeśli jest za rzadkie należy dosypać mąki, jeśli za gęste dodać mleka. Z gotowego ciasta smażymy na patelni naleśniki, rumieniąc ciasto z obu stron .
  • 2. Na usmażone naleśniki układamy po 2 plasterki szynki, po 2 plasterki sera żółtego. Brzegi naleśnika zwijamy do środka i dekorujemy całość

Komentarze

Podobne przepisy