Naleśnikowe ślimaki jagodziaki

0 (0 ocen)

  • 45 min

Dla prawdziwych łasuchów coś słodkiego, podanego w trochę innej formie niż tradycyjnie :)

  • 45 min

Składniki:

  • 1 szkl. mleka
    1 szkl. wody mineralnej gazowanej
    2 szkl. mąki
    1 jajo
    szczypta soli
    łyżeczka cukru
    olej

    konfitura jagodowa
    borówki
    paluszki delikatesowe

Naleśnikowe ślimaki jagodziaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszytskie składniki na ciasto wymieszać rózgą. Ciasto pozostawić na około pół godziny, żeby odpoczęło.
  • 2. Z ciasta upiec duże naleśniki .
  • 3. Każdy naleśnik posmarować konfiturą, zwinąć w rulonik.
  • 4. Zawinięte naleśniki przeciąć na pół.
  • 5. Z jednej połówki odciąć kawałek na muszlę. Ułożyć go na wierzchu dłuższego kawałka.
  • 6. Z kawałków paluszków zrobić czułki, na każdy nabić borówkę.

Porady

Naleśniki można przełożyć ulubioną konfiturą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy