Naleśnikowe ślimaki z granatem i salami

0 (0 ocen)

  • 35 min

Przekąska w formie naleśnikowych ślimaków z kremowym twarożkiem i pikantnej salami, całość doprawiona egzotycznym granatem,wyszło smacznie i niebanalnie.Pycha!

  • 35 min

Składniki:

  • Ciasto
    1/3 szklanki mleka 3,2%
    1 jajko
    4 czubate łyżki mąki tortowej
    1 łyżka oleju
    1/2 pęczka cienkiego szczypiorku
    szczypta soli

    Farsz:
    15 dag kremowego twarożku
    1 łyżka śmietany 18%
    8 plastrów salami wybornej z pieprzem
    3 łyżki wydrążonego granatu
    przyprawa z suszonych pomidorów czarnuszki i czosnku niedźwiedziego
    szczypta soli do smaku

Naleśnikowe ślimaki z granatem i salami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Mąkę, mleko, jajka, olej i szczyptę soli zmiksować tworząc gładkie naleśnikowe ciasto,pod koniec dodać posiekany drobno szczypiorek wymieszać ,usmażyć trzy cienkie naleśniki.
  • 2. Nadzienie:
    Kremowy twarożek utrzeć ze śmietaną doprawić szczyptą soli rozsmarować na naleśnikach posypać przyprawą z czosnkiem niedźwiedzim,posypać równomiernie granatem,ułożyć cienkie plastry salami ciasno zrolować,schłodzić w lodówce.Przed podaniem kroić na plastry serwować udekorowane ziarenkami granatu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy