Nietypowe pierożki

0 (0 ocen)

  • 40 min

szybka i tania przekąska

  • 40 min

Składniki:

  • - opakowanie ciasta francuskiego
    - 20 dag sera
    - 30dag pieczarek
    - sól, pieprz

Nietypowe pierożki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki kroimy w drobną kostkę i smażymy do zredukowania płynów. Ser trzemy na tarce na grubych oczkach dodajemy przesmażone pieczarki, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy. Ciasto francuskie delikatnie rozwijamy i dzielimy na 18 równych kwadratów. Farsz kładziemy pośrodku każdego z kwadratów i zlepiamy brzegi formując pierożki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika o tem. 180 stopni na czas ok. 20-30min. Najlepiej smakują z sosem czosnkowym. I gotowe :-)

Komentarze

Podobne przepisy