Oliwkowe knedelki

0 (0 ocen)

Są smaczne ciepłe i na zimno.

Składniki:

  • 70 dag ziemniaków
    25 dag maki pszennej
    1 jajko
    sól
    oliwki zielone z marchewka
    sezam
    2 łyżki masła

Oliwkowe knedelki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane ziemniaki utłuc lub przepuścić przez maszynkę.
    Dodać przesiana mąkę i jajko. Zagnieść ciasto
    Uformować długi wałek o średnicy 4 cm. Ciąć w plastry, na każdy położyć jedna oliwkę i utoczyć kulkę.
    Wrzucić na wrząca wodę i gotować, aż wypłyną.
    Odcedzone bardzo lekko przesmażyć na rozgrzanym maśle, posypując czarnym sezamem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy