Omlet ze szpinakiem i awokado

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Syty, kolorowy omlet

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka
    100 szpinaku w brykiecie Hortex
    1/2 awokado
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    50 g kabanosów - 1/2 paczki
    sól, pieprz
    olej rzepakowy do smażenia

Omlet ze szpinakiem i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, wrzucić na rozgrzany tłuszcz i zeszklić. Dodać szpinak i pokrojone kabanosy, posypać solą i pieprzem. Smażyć na małym ogniu aż szpinak się rozpadnie.
    Jajka roztrzepać z solą i pieprzem i zalać składniki na patelni. Smażyć na małym ogniu aż jajka się zetną. Awokado obrać i pokroić w kostkę, posypać wierzch omletu. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy