Powrót do głównego serwisu >>
Dodaj przepis
Dodaj przepis
press ENTER to search
Oscypki Justyśki
0
(0 ocen)
Łatwy
PolskaGotuje
Fantastyczne połączenie oscypka, pomidora i ziół.
Łatwy
Składniki:
- oscypek: 1 sztuka
- pomidory koktajlowe: 10 sztuk
- zioła prowansalskie - torebka: 1 opakowanie
- cebula: 2 sztuki
- olej do smażenia: 6 łyżek
Skopiuj listę zakupów
Udostępnij ten przepis:
Udostępnij
Wyślij
Pinterest
Oscypki justyśki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Cebulę obrać, pokroić w piórka i zeszklić na oleju. Następnie przykryć, by utrzymała swoje ciepło.
2.
Oscypek pokroić w centymetrowe plastry, lekko posypać ziołami prowansalskimi i usmażyć na złoto z obu stron.
3.
Na talerzu układać usmażony oscypek, pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe, cebulkę, lekko oprószyć ziołami prowansalskimi.
Podawać gorące wtedy jest najlepsze!!!!!
Komentarze
Podobne przepisy
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Grillowane oscypki z jagodami
Tyna
Coś co mogłabym jeść bez końca , w nieco innej wersji :)
10 min
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Oscypki w panierce z sosem porzeczkowym
Goyaa88
Bardzo smaczna przekąska
15 min
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Oscypki nadziewane suszonymi śliwkami otulone szynką parmeńską
Kuchnia Marty
Dziś zapraszam na kolejne danie, a raczej przekąskę w góralskim stylu! Oscypki nadziewane suszonymi śliwkami otulone szynką parmeńską smakują wybornie. Zamknięty w szynce parmeńskiej słony smak sera i słodki śliwek to prawdziwy raj dla podniebienia. Polecam!
20 min
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Mini kanapki z grillowanym serem górskim i warzywami
Kasja1986
Bardzo proste, a jednocześnie smaczne kanapki, które możecie podać na śniadanie, obiad, podwieczorek lub kolację. Oczywiście najlepsze będą z oscypkiem. Jeśli jednak nie uda Wam się go dostać możecie użyć innego naturalnie wędzonego sera.
10 min
3.84
(19 ocen)
3.84
(19 ocen)
Kanapki imprezowe na 4 sposoby
Ola1984
Pomysł na mini kanapki idealne na imprezę, śniadanie czy kolację. Cztery warianty smakowe wśród których, każdy znajdzie coś dla siebie.
30 min
0
(0 ocen)
0
(0 ocen)
Bułeczki francuskie z oscypkiem i szynką
justi2401
Pyszności z użyciem pamiątki przywiezionej z wakacji w górach. Roztopiony góralski serek z dodatkiem szynki parmeńskiej i warzyw, zamknięty w chrupiącym cieście francuskim smakuje obłędnie. Przekąska jest pyszna zarówno na gorąco- prosto z piekarnika, jak i podana na zimno. Na pewno zachwyci domowników...
15 min
Komentarze