Ośmiornice i łódki na Morzu Czerwonym

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis na przekąskę z jajkiem i parówkami w formie miłej dla oka dziecka:-) Można wykorzystać w menu na kinderparty.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka ugotowane na twardo: 2 sztuki
    - listki bazylii: 4 sztuki
    - koncentrat pomidorowy: 1 łyżka
    - keczup: 3 łyżki
    - parówki: 2 sztuki
    - makaron długi: 34 sztuki
    - koperek: 6 sztuk
    - sól: 1 szczypta

Ośmiornice i łódki na morzu czerwonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane na twardo jajka obrać ze skorupki i przekroić wzdłuż. Wyjąć żółtka i wymieszać z łyżką koncentratu. Doprawić. Przygotowaną pastę jajeczną nałożyć w miejsce żółtek. W każde jajko wbić kawałek surowego makaronu (jako maszt) a na nim zaczepić listek bazylii.
    Na talerzu zrobić keczupem "fale na Morzu Czerwonym".

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy