Otrębowe babeczki kokosowe

0 (0 ocen)

Bez masła, bez mąki, szybkie, pachnące, wilgotne i przesmaczne a do tego zdrowe :) Czego chcieć więcej ?:) Dla osób na diecie świetnie nadają się do Wielkanocnego koszyczka :)

Składniki:

  • Ciasto:

    9 łyżek zmielonych otrąb owsianych
    opakowanie serka homogenizowanego (150g)
    2 łyżki cukru trzcinowego
    3 jajka
    łyżeczka proszku do pieczenia
    1,5 łyżki wiórków kokosowych



    Krem:

    opakowanie serka homogenizowanego (150g) lub jogurtu naturalnego
    2 łyżki wiórków kokosowych lub drobno posiekanego kokosa

Otrębowe babeczki kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka rozdzielamy.

    Zmielone otręby miksujemy z żółtkami i serkiem homogenizowanym, cukrem, proszkiem i kokosem. Dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy.
  • 2. Wlewamy masę do silikonowych foremek (do papierowych papilotek masa się przykleja więc lepiej użyć silikonowych).

    Pieczemy w nagrzanym piekarniku około 20 minut (do suchego patyczka).
  • Otrębowe babeczki kokosowe 3. Jogurt naturalny lub serek homogenizowany mieszamy z łyżką wiórków kokosowych bądź z kawałeczkami kokosa (wg uznania do wyboru).

    Po wystudzeniu babeczki nadziewamy kremem.

    Smacznego :)

Porady

Jeśli ktoś nie przepada za kokosem wystarczy nie dodawać go do ciasta a serek wymieszać np z kawałeczkami truskawek :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy