Owocowe orzeźwienie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ubić z cukrem, dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem, dokładnie wymieszać. Masę wylać na tortownice o sr. ok. 22 cm (dno wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą). Biszkopt upiec w 145*C z termoobiegiem. Ciasto wystudzić i zdjąć wierzchnią "skórkę". Biszkopt dowolnie nasączyć. Polowe truskawek zmiksować. Jedną galaretkę rozpuścić w szklance wody, drugą w 2 szklankach, ostudzić, odstawić do tężenia. Śnieżkę ubić z mlekiem, połączyć z musem truskawkowym i tężejącą galaretką rozpuszczoną w szklance wody. Masę wylać na biszkopt. Wysypać jagody, lekko wciskając je w masę. Na wierzchu ułożyć polówki truskawek. Ciasto odstawić do lodówki na 10 minut. Potem zalać drugą galaretką i odstawić do lodówki aby całkowicie stężała.
Komentarze