Owsianki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Trochę słodyczy dla zdrowia!

  • 30 min

Składniki:

  • 20 dag płatków owsianych
    Garść żurawiny i ulubionych pestek
    0,25 szkl cukru
    3 łyżki płynnego miodu
    1 jajko
    10 dag masła

Owsianki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki owsiane uprażyć na suchej patelni do lekkiego zrumienienia. Lekko przestudzić. Gdy będą jeszcze letnie dać bakalie, masło, cukier, miód i żółtko. Wymieszać. Ubić pianę z białka połączyć z masą. Nakładać łyżką na blaszkę lub kratkę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Piec na złoto w temperaturze 200stC ok. 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy