owsiany chlebek żurawinowy

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Chlebek to jeszcze, czy już ciasto?

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 300g otrąb owsianych i żytnich (pół na pół)
    500ml jogurtu naturalnego
    4 jajka (osobno białko i żółtko)
    1szkl pestek słonecznika
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta soli
    suszona żurawina

Owsiany chlebek żurawinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywną pianę. Resztę składników wsypać do miski i wymieszać. Delikatnie połączyć z pianą. Przełożyć do kseksówki (wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem).
    Piec przez godzinę w 200 stopniach (termoobieg).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy