Pałki z pieczarkami z dodatkiem białego wina - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pałki z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Pałki natrzeć obranym i przeciśniętym czosnkiem, papryką ostrą i słodką, przyprawą do kurczaka. Pieczarki opłukać, pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić wpół talarki. Na patelnię wlać olej,rozgrzać, obsmażyć pałki z kurczaka. Dodać pieczarki i cebulę, smażyć razem z pałkami, aż odparuje woda z pieczarek,dodać sos sojowy, chwilkę smażyć, wlać wino i chwilkę odparować. Do pałek wlać śmietanę, przyprawić do smaku. Gotować pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. Pietruszkę posiekać i wsypać do sosu, wymieszać. Smacznego!
2.Ja pałki z kurczaka podałam z makaronem i domowymi buraczkami. Smacznego!
Porady
Przepis na domowe buraczki
http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/mamusine-buraczki-2
Komentarze