Pałki z pieczarkami z dodatkiem białego wina

0 (0 ocen)

Bardzo dobry i szybki obiad

Składniki:

  • 6 pałek z kurczaka
    20 dag pieczarek
    1 cebula
    1/2 szklanki wina białego wytrawnego
    100 ml śmietany kremówki
    1/2 pęczka pietruszki zielonej
    2 ząbki czosnku
    papryka ostra
    papryka słodka
    przyprawa do kurczaka
    1 łyżka sosu sojowego
    sól
    pieprz
    1 łyżka oleju

Pałki z pieczarkami z dodatkiem białego wina - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • potraw w trakcie pieczenia 1. Pałki z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Pałki natrzeć obranym i przeciśniętym czosnkiem, papryką ostrą i słodką, przyprawą do kurczaka. Pieczarki opłukać, pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić wpół talarki. Na patelnię wlać olej,rozgrzać, obsmażyć pałki z kurczaka. Dodać pieczarki i cebulę, smażyć razem z pałkami, aż odparuje woda z pieczarek,dodać sos sojowy, chwilkę smażyć, wlać wino i chwilkę odparować. Do pałek wlać śmietanę, przyprawić do smaku. Gotować pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. Pietruszkę posiekać i wsypać do sosu, wymieszać. Smacznego!
  • Gotowa potrawa 2. Ja pałki z kurczaka podałam z makaronem i domowymi buraczkami. Smacznego!

Porady

Przepis na domowe buraczki http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/mamusine-buraczki-2

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy