Paluszki drobiowe w serowo-czosnkowej panierce

0 (0 ocen)

  • 45 min

Paluszki drobiowe w delikatnej serowo-czosnkowej panierce z dodatkiem płatków kukurydzianych, to szybki sposób na pyszny obiadek.

  • 45 min

Składniki:

  • 600g filetów z piersi kurczaka, 100g sera żółtego, 100g płatków kukurydzianych, 2 łyżeczki czosnku granulowanego, 1 łyżeczka papryki wędzonej, 1 łyżeczka pieprzu białego, 2 łyżki oleju.

Paluszki drobiowe w serowo-czosnkowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser zetrzeć na tarce, na drobnych oczkach. Płatki włożyć do woreczka i delikatnie pokruszyć, dodać ser, przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na paluszki, polać olejem. Naoliwione mięso włożyć do woreczka z serem, wymieszać dokładnie. Wyłożyć obtoczone w panierce paluszki na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 20-25 minut. Tym razem poszłam na łatwiznę, dorzuciłam troszkę ziemniaków i obiadek zrobił się sam :) Bardzo nam smakowało :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy