CYTRYNOWE PANCAKI NA KEFIRZE Z JAGODAMI

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób

Propozycja na śniadanie lub podwieczorek. Ulubione przez dzieci, polane sosem klonowym smakują znakomicie. Polecam.

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 25 dag mąki pszennej
    2 jajka
    2 łyżki cukru
    4 łyzki masła roztopionego
    400 ml kefiru
    starta skórka z cytryny
    1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli
    1 łyżka cukru waniliowego
    1 szklanka jagód
    tłuszcz do smażenia

Cytrynowe pancaki na kefirze z jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać z sodą i proszkiem. Jajka ubić z cukrem na puch, zmniejszyć obroty miksera i partiami dodawać mąkę, masło, kefir i skórkę z cytryny. Na koniec dodać jagody i wymieszać. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Podawać z sosem klonowym.

Porady

Wszystkie składniki powinny byc w temperaturze pokojowej

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy