Panga w pomarańczach

0 (0 ocen)

  • 45 min

Lubię smak i zapach pomarańczy, więc postanowiłam sok z cytryny zastąpić sokiem z pomarańczy. Efekt wyszedł wyśmienity.

  • 45 min

Składniki:

  • - filety z pangi
    - 1,5 pomarańczy
    - 3 łyżki masła
    - sól
    - pieprz

Panga w pomarańczach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rozmrozić, oprószyć solą i pieprzem. Przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
  • 2. W rondelku roztopić masło i dolać wyciśnięty z jednej pomarańczy sok. Dokładnie wymieszać.
  • 3. Filety rybne polać masłem z sokiem pomarańczowym. Połowę pomarańczy pokroić wraz ze skórką w plastry i ułożyć na rybnych płatach.
  • 4. Tak przygotowaną rybę zapiekać w mocno rozgrzanym piekarniku 30 minut.

Porady

Rybę podaję z pieczonymi ziemniakami i surówką z marchewki.

Komentarze

Podobne przepisy