Panga w cieście

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

a ja lubię pangę i już

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - panga: 1 kilogram
    - mąka: 200 gramów
    - jajka: 2 sztuki
    - mleko: 100 mililitrów
    - sól: 1 łyżeczka
    - pieprz: 4 szczypty
    - kucharek smak wiosny: 0.5 łyżeczki
    - przyprawa do ryb i owoców morza: 0.25 łyżeczki
    - mąka do obtaczania: 100 gramów
    - olej do smażenia: 150 mililitrów

Panga w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pangę rozmrozić, umyć i pokroić na kawałki.
    Posypać solą, pieprzem, przyprawą kucharek i przyprawą do ryb i owoców morza.
    Odstawić na 15 minut.
    Przygotować patelnię, nalać oliwę.
    Na talerz wsypać mąkę do obtaczania ryby.
    Z mąki, jajek i mleka zrobić jednolite ciasto troszkę gęściejsze od naleśnikowego.
    Każdy kawałek ryby obtoczyć w mące, następnie zanurzyć w cieście i położyć na gorący tłuszcz.
    Smażyć po około 5-7 minut z każdej strony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy