Panienka z okienka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do mięsa mielonego dodajemy sól, pieprz oraz posiekaną natkę pietruszki. Dokładnie mieszamy, formujemy małe kotleciki. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na oleju.
2.Pieczarkę i cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Podsmażamy, zalewamy około 1 szklanką wody. Dodajemy koncentrat pomidorowy, kostkę, ziele oraz liść laurowy. Po kilku minutach wrzucamy czerwoną fasolę. Doprawiamy solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem. Na koniec zagęszczamy mąką i dodajemy ketchup i natkę.
3.Makaron gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną oleju. Na talerzu układamy makaron formując włosy z kokardką, kładziemy mały kotlecik, z fasoli robimy nos i oczy. Dokładamy trochę sosu. Posypujemy natką.
Komentarze