Papryczki faszerowane

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Papryczki faszezrowane z mięsem mielonym ,cebulką perłową kukurydzyą i zieloną pietruszką.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 gram mięsa mielonego wieprzowego z łopatki
    1 kajzerka namoczona w mleku
    1 mały słoiczek cebulki perłowej
    1/3 puszki kukurydzy
    Sól
    Pieprz
    1 łyżeczka majeranku
    mały ząbek czosnku
    3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
    1 duże jajko
    Ok 3/4szklanki bulionu
    5/6 papryczek (małych )

Papryczki faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odciąć końcówki papryk.i wyciąć gniazda nasienne.
  • 2. Mięso połączyć z bulionem kajzerką przyprawami oraz cebulką i kukurydzą odsączoną z zalewy,(większe cebulki można przekroić na połowę dodać pokrojoną zieloną pietruszką.Mięso odstawić na minimum 15 minut.
  • 3. Po tym czasie nafaszerować przygotowane papryczki.
    Papryczki obsmażyć z każdej strony na rumiano ,następnie dusić pod przykryciem na małym ogniu ok 30/45minut. Od czasu do czasu podlewać wodą lub bulionem .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy