Papryczki faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.-RYŻ GOTUJEMY
-CEBULE KROIMY NA KOSTECZKE I SMAŻYMY
-DO MIĘSA DODAJEMY UGOTOWANY RYŻ ,PRZESMAŻONĄ CEBULĘ,PRZECIŚNIĘTY CZOSNEK,PRZYPRAWY ,MUSZTARDĘ,POŁOWE KOPERKU
2.--PAPRYCZKI OBCINAMY Z GÓRY ,WYJMUJEMY MIĄŻSZ
3.-NADZIEWAMY PAPRYCZKI ,MARGARYNĘ LUB MASO TOPIMY W BRYTFANCE UKŁADAMY PAPRYSZKI PODPIEKAMY LEKKO NASTĘPNIE PDLEWAMY BULIONEM DUSIMY DO 30 MIN AŻ PAPRYCZKI BĘDĄ MIEKKIE
4.ROBIMY SOS POMIDOROWY I PODAJEMY MOŻNA Z ZIEMNIACZKAMI LUB PIECZYWEM POSYPUJEMY POZOSTAŁYM KOPERKIEM SMACZNEGO :))
Porady
-PAPRYCZKI NAJLEPIEJ JAK SĄ PROSTE WTEDY LEPIEJ SIĘ JE NADZIEWA
Komentarze