PAPRYCZKI FASZEROWANE

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

GDY JEST SEZON NA PODŁUŻNE PAPRYCZKI CZĘSTO JE ROBIĘ NA OBIAD SMAKUJĄ PODOBNIE JAK GOŁĄBKI A CZAS PRZYGOTOWANIA JEST ZNACZNIE KRÓTSZY.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • -10 PAPRYCZEK
    -1 PACZKA RYŻU
    -500 GR MIĘSA MIELONEGO
    -1 ŁYŻKA MUSZTARDY
    -1-2 ZĄBKI CZOSNKU
    -1 CEBULA
    -MASŁO LUB MARGARYNA
    -PRZYPRAWY SÓL,PIEPRZ,MAJERANEK
    -PĘCZEK KOPERKU
    -WYWAR Z BULIONU

Papryczki faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1kxl3rm 1. -RYŻ GOTUJEMY
    -CEBULE KROIMY NA KOSTECZKE I SMAŻYMY
    -DO MIĘSA DODAJEMY UGOTOWANY RYŻ ,PRZESMAŻONĄ CEBULĘ,PRZECIŚNIĘTY CZOSNEK,PRZYPRAWY ,MUSZTARDĘ,POŁOWE KOPERKU
  • image-1s3s2yp 2. --PAPRYCZKI OBCINAMY Z GÓRY ,WYJMUJEMY MIĄŻSZ
  • image-1xl5d50 3. -NADZIEWAMY PAPRYCZKI ,MARGARYNĘ LUB MASO TOPIMY W BRYTFANCE UKŁADAMY PAPRYSZKI PODPIEKAMY LEKKO NASTĘPNIE PDLEWAMY BULIONEM DUSIMY DO 30 MIN AŻ PAPRYCZKI BĘDĄ MIEKKIE
  • image-17t824w 4. ROBIMY SOS POMIDOROWY I PODAJEMY MOŻNA Z ZIEMNIACZKAMI LUB PIECZYWEM POSYPUJEMY POZOSTAŁYM KOPERKIEM SMACZNEGO :))

Porady

-PAPRYCZKI NAJLEPIEJ JAK SĄ PROSTE WTEDY LEPIEJ SIĘ JE NADZIEWA

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy