papryka faszerowana kaszą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min

alternatywa dla zwykłego obiadu

  • 1 godz. 5 min

Składniki:

  • 3 papryki ,20 dkg pieczarek ,30 dkg kiełbasek meksykańskich surowych woreczek kaszy gryczanej i jaglanej, 1/4 małej kapusty białej scieram na tarce ,cebula, pieprz sól tymianek, czosnek granulowany
    sos: pól słoika papryki marynowanej puszka pomidorków z czosnkiem , 2 łyżki koncentratu pomidorowego sol pieprz zioła prowansalskie

Papryka faszerowana kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • z sosem 1. papryki gotuje przez 3 minuty, gotuje kasze ok 15 minut, pieczarki podsmażam na cebulce z przyprawami dodaje farsz z kiełbasek(przecinam jelito i wyciskam mięso) wszystko po ostygnięciu mieszam w misce dodaje kapustę doprawiam i po wycięciu gniazda z papryki napełniam ja farszem wstawiam do piekarnika na 40 min
    sos: blender-uje paprykę z pomidorkami i koncentratem następnie gotuje doprawiam i w razie potrzeby dolewam trochę wody (lub wody z marynaty od papryki)doprawiam i gotuje chwilke

Porady

ja piekę papryki od razu z ziemniakami posypanymi tymiankiem solą i czosnkiem polewam to troszkę oliwa

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy